keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Lähetettävää YTL:lle


YO-kirjotusten alustavat pistemäärät on vihdoinkin ilmestyneet meidän koulun ilmoitustaululle! Englantihan tuli jo kauan aikaa sitten, mutta en nyt kuollaksenikaan muista, olenko teille vielä niistä kertonut... Anyway, englanti meni mun osaltani todella huonosti. Saan näillä näkymin 174 pistettä - eli jännityksellä odotan, onko arvosanani todellakin Approbatur. En minä nyt oikeasti niin huono ole, vaikkei mua huikeilla englannintaidoilla olekaan siunattu. Pieni mahdollisuus on, että tuloksena olisi B, mutta mun tuurillani se tulee jäämään kahta pistettä vaille.

Psykologian pistemääriä kävin kysymässä opettajaltani maanantaina. Tällä hetkellä mulla on 23 pistettä, eli psykologiasta tulee mitä todennäköisimmin M, mikä harmittaa mua vieläkin enemmän kun tuo surkea englannin arvosana. Oon jokaikisellä psykologian kurssilla kirjoittanut E:n ja L:n arvoisia esseitä, joten tuntuu todella kurjalta menestyä tositilanteessa huonommin.

Kaikkein eniten mua suututtaa mun oma tyhmyyteni: lukiessani yo-kokeisiin jätin oikein uhmalla opettelematta hermoimpulssin etenemisen. Ajattelin, ettei sitä kuitenkaan kysytä. Ajattelin, ettei haittaa jos yksi asia jää opettelematta kunnolla. Ja kuinkas kokeessa sitten sattuikin olemaan yhtenä tehtävävaihtoehtona: Kuvaile hermoimpulssin etenemistä. Muistin tarkalleen mistä kirjasta asia löytyy, sivunumeron, kuvan sekä pienen selostuksen kalium- ja natriumioneista, mutta en osannut asiaa. Voi taivas, miten helpot pisteet siitä olisi tullut. Ja voi taivas, jos vaan olisin vaivautunut opettelemaan sen, mulla olisi nyt tulossa psykologiasta Eximia. No, kaipa se on turhaa jossitella.

Nauroin asiaa opettajalleni ja sanoin harkitsevani korottamista keväällä. "Minkä takia? M on todella hyvä arvosana reaalista", kuului vastaus. Mutta kun tiedän pystyväni parempaan.

***
Maanantaina käytiin ennen mun soittotuntiani Sokoksella kahvilla äidin ja Hilkan kanssa. Toi täysjyväsämpylä on saanut multa lisänimen Ainon maanantaisämpylä - aika tavanomainen lounas maanantaisin ikkunapöydässä nautittuna.

Juulia on tulossa kohta pitämään mulle seuraa, eli heipat vaan kaikille! Viettäkäähän tekin hauska ilta!


3 kommenttia:

 1. Onhan sinulla vielä toivoa, että psykan pisteet nousisivat :)
  Itse vastasin hermoimpulssi tehtävään, se oli kiva kun oli niin suoraviivainen kun vertaa esim siihen tehtävään kuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en usko, että ne siitä nousevat, mutta kiitos kannustuksesta! :)

   mikäs se kuutos-tehtävä olikaan? olisin todellakin halunnut vastata siihen hermoimpulssitehtävään, mutta en vaan muistanut kertalukeman jälkeen tarpeeksi asiaa siitä esseen rakentamiseksi!:c

   Poista
  2. No hö :/
   Kutonen oli se jossa piti pohtia miten viisaus eroaa normaalista asiantuntijuudesta, tms :)

   Poista