tiistai 20. marraskuuta 2012

tulevassa ylioppilaassa potentiaalia lastenhoitajaksi?

toppi ja neuletakki: H&M, housut: GT, saapikkaat: Pertti Palmroth

Iltapäiviä vaan kaikille! Tulin just äsken koulusta kotiin ja tulevaisuuteni on ainakin yhdeltä osin selvä: Minusta ei tule lastenhoitajaa. Meillä oli täällä äidin ystävä kyläilemässä pienen vauvansa kanssa ja menin tietysti heti innoissani vauvalle lepertelemään. Eipä ehtinyt vauva kauaa istua sylissäni paijattavana, kun se yhtäkkiä katsoi mua kauhistuneena, väänsi kasvonsa ruttuun ja alkoi huutamaan. Ja se huusi lujaa. On se kiva olla suosittu!

***
Multa ehdittiinkin heti perjantaina kysyä miten mun yo-kirjoitukseni sujuivat. Psykologiasta tuli M, mikä oli mulle valtava pettymys. Olen koko lukioaikani panostanut psykologian lukemiseen (ei sillä, että välttämättä haluaisin psykologiaa lähteä opiskelemaan, se on vain ollut erittäin mielenkiintoista!), ja kurssisuoritusten sekä lukemiseni perusteella olin kovasti toivonut saavani Eximian. Kuten opettajani minulle jo totesikin, M on kaikesta huolimatta reaaliaineesta erittäin hyvä arvosana, enkä siis ainakaan keväällä ryhdy korottamisyrityksiin. Onhan mulla vaikka koko elämä aikaa, jos se alkaa oikein harmittamaan!

Englannin arvosanaani olen enemmän kuin tyytyväinen. Olen monesti kirjoittanutkin, kuinka mulla on ollut englannin oppimisen suhteen ala-asteelta lähtien jonkinlainen "lukko". Odotin pääseväni rimaa hipoen läpi, mutta yllätyksekseni mun pistemääräni olikin YTL:ssa noussut 178 ja sain siis vahvan B:n! Joku ehkä ihmettelee, miten voi olla iloinen toiseksi huonoimmasta arvosanasta, mutta itse näen arvosanani vain positiivisena asiana.

Puolet takana, puolet edessä. Koetan tosissani panostaa tähän viimeiseen rutistukseen. Uskontoa ajattelin ruveta lukemaan vähitellen jo ennen joulua, samoin ruotsin kielioppia. Jos sitä vielä saisi aikaiseksi harjoitella itsenäisesti äidinkielen tekstitaidon vastausta...

Nyt tämä tunnollinen oppilas avaa ruotsin kirjat ja lukee sen jälkeen muutamia äidinkielen ylioppilastekstejä viime keväältä. Ja hakee kahvia. Jep, sitä minä tarvitsen.
6 kommenttia:

 1. Hienoa! :)
  mä sain enkusta 198p. Minusta Se on vahva B!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ehkä YTL:n taulukon mukaan -Minulle oma pistemääräni merkitsee vahvaa B:tä! :)

   Poista
 2. Hei onnittelut! Ja M ei ole mitenkään huono arvosana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Senja! :) jep, yritän tosiaan ajatella sen olevan JUST HYVÄ!

   Poista
 3. Älä lastenhoitajaksi. Niillä on niin huono palkka. Olet älykäs, sinusta on parempaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, se voi kyllä olla että löydän itseni jostakin muualta kuin päiväkodista! :)

   Poista