perjantai 21. syyskuuta 2012

Minähän opin koko ajan

Oletteko valmiita viikon vitsiin? Varmaan jokainen on jo erittäin tietoinen siitä, kuinka lahjaton olen matemaattisesti. Ihan varmasti mainitsin syksyn alussa, kuinka tilastomatematiikan läksyt ovat jääneet kerta toisensa jälkeen tekemättä, kun ei niistä oikeen mitään tahdo tulla. No. Viime torstaina lueskelin parin tunnin ajan tilastomatematiikan teoriaa ja odottelin paniikissa seuraavan aamun koetta. Eilen iltapäivällä oli kokeenpalautus. Kurssi oli mennyt kertakaikkisen huonosti, mutta opettajan tekemän tilaston mukaan minä olin kuuden parhaan joukossa! Sain kokeesta kahdeksikon. Minä, joka en osaa. Minä, joka en tehnyt koko kurssin eteen yhtään mitään!

Tänään hain maantiedon kokeeni. Sain seiskan. Tämänkin kurssin panos oli viimeisenä iltana luetut kirjan otsikot ja tiivistelmät, silti pääsin kirkkaasti läpi.


Sen sijaan surullinen uutinen on se, että alisuoritin englanninkirjoitukseni totaalisesti. Vielä en ole saanut alustavia pistemääriä (ilmestyvät luultavasti maanantain/tiistain aikana), mutta sen verran mitä olen netistä oikeita vastauksia katsellut, tajuan, että jos läpi päästään niin se on sitten se huonoin arvosana. Sääli, todellisuudessa tasoni on ollut jotakin B:n ja C:n väliltä.

Iltapäivällä kävin Juulian luona. Tarkoituksena oli kerrata psykologian ensimmäistä kurssikirjaa, mutta Juulian pikkuveli oli jotenkin onnistunut hukkaamaan sen, joten opiskelu jäi aika vähäiseksi. Kotiin palattuani katselin vanhoja psykologian yo-kysymyksiä, ja vaikka mua jännittääkin tulevat kokeet aivan mahdottoman paljon, uskon kuitenkin aiempien vuosien kysymysten perusteella saavani sentään jotakin aikaiseksi.

Viime päivien opetus lienee se, että panikoinnista ei ole sitten mitään apua. Rentous kantaa loppujen lopuksi paljon pidemmälle kuin kamala pingottaminen. En stressannut matematiikkaa tai maantietoa, ja katsokaa miten hyvin pärjäsin. Englanti taas - minä kyllä yritin, mutta se kamala panikointi ja ahdistus vei valtavasti energiaa oikean keskittymisen ja oppimisen tieltä. Vaikka siis kertailenkin edelleen psykologiaa, koetan parhaani mukaan myös rentoutua ja saada muuta ajateltavaa. Kunhan tekee parhaansa, se riittää.

Muistakaa levätä!

8 kommenttia:

 1. On aivan oikeassa siinäettä oppiminen tapahtuu ilman hikkeilyä!! Hienosti tuo matikka :)
  Mistä sä kirjotit enkun yo-aineen? Ne kaikki otsikot oli pahoja, mutta itse valitsin puheen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo todellakin, paremmin selviää kun ottaa vaan rennosti!

   kirjoitin vastauksen siihen yleisönosasto(?)kirjoitukseen ja se meni ihan hyvin - sain 80 pistettä näin alustavasti :) mietin myös ensin puhetta, mutta en ollut varma riittääkö mulla sanavarasto siihen!

   Poista
 2. fantastic post, love the pics!
  Hope you're having a great weekend!
  thanks for sharing!

  if you like we can follow each other on bloglovin :)
  let me know!
  STYLE DECORUM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. thank you! i will check your blog, i think it would be nice to follow each other! :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. thank you, it's one of my favourite skirts! :) thanks for following my blog!

   Poista