keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Katsaus menneeseen, suunta tulevaan

Hyvää uutta vuotta vaan kaikille! Oon tässä muutaman päivän ajan selaillut vanhoja kuvakansioita, ja kuten varmaan jokainen bloggaaja, myös minä halusin tehdä pienen kollaasin menneestä vuodesta 2012.



Tammi-helmikuu oli kiireistä aikaa. Valmistauduin elämäni ensimmäiseen ylioppilaskokeeseen, ja kaikki vapaa-aikani kului ranskaa opiskellessa. Luin myös Pikku prinssin ranskaksi. Opettelin käyttämään erilaisia hiuskoruja sekä karvalakkia. Söin paljon jäätelöä ja rakastuin moccachinoon. Vihasin pakkasta. Hassua, että mulla oli noi etuhiukset...




Maalis-huhtikuussa kävin paljon kirpputoreilla äitini ja isotätini kanssa. Tein hyviä toisen käden löytöjä, mutta sijoitin myös laatutavaraan - sijoitin ensimmäisen kerran laatukosmetiikkaan ja muutin mieleni Pertti Palmrothista. Pääsiäisenä maalasin perinteisesti värikkäitä kananmunia, sekä leivoin pikkuveljeni mukaan maailman parhaita suklaahippukeksejä. Käytin ehkä vähän liikaa raitapaitoja.




Loppukeväästä rakastuin läpikuultaviin materiaaleihin, nutturoihin sekä pitkiin helmiini. Uskaltauduin ensimmäisen kerran ulos ilman sukkahousuja, tein ensimmäisen jumpsuit-kokeiluni, hermostuin Beethovenille, söin paljon sushia. Tajusin oranssin olevan kaunis väri.



Juhannuksen vietin perheeni kanssa isovanhempieni mökillä. Otimme siskoni kanssa kuvia järvellä, saunoimme, poltimme kokkoa, pelasimme aliasta. 



Kesällä käytin paljon mekkoja ja hameita. Innostuin maksihameista, ja toivoisin edelleen löytäväni täydellisen sellaisen mustana. Kävin keskiaikaisissa kirkoissa, nautin lämmöstä. Ystäväni vei minut ensimmäistä kertaa elämässäni Arboretumiin, ja ihastuin siihen kukkien väriloistoon.





Kävin Särkänniemen eläinpuistossa lässyttämässä minipossuille, kävin monta kertaa Tallipihalla mm. Suvi-vintage -tapahtumassa sekä Kultasuklaan suklaapuodissa. Katsokaa nyt noita konvehteja!





Loppukesästä aloitimme tätini kanssa hääkutsujen sekä hääkarkkirasioiden valmistamisen. Siinä puuhassa kului useampikin tunti aikaa, kun kaikkea piti askarrella useammalle kymmenelle henkilölle. Aloitin myös itsenäisesti kahden kuvaamataidon kurssin suorittamisen ja kävin äitini kanssa Marusekissa.






Syksyllä tapahtui paljon. Pääsin isovanhempieni kanssa käymään naivistien näyttelyssä Iittalassa ja ihastuin heidän töihinsä. Kävin ystäväni kanssa Design-torilla. Vietimme tätini häitä sekä molempien isoisieni 70-vuotissyntymäpäiviä. Ystävystyin Eerikan kanssa ja maistoin pistaasijäätelöä, joka oli hassua. Tein lisää loistavia löytöjä Pertti Palmrothilla. Pyhäinpäivänä kävin hautuumaalla ja ihmettelin kynttilämerta.




Marras-joulukuussa aloitin innoissani joulufiilistelyn. Kävin muutaman kerran Helsingissä, studia-messuilla ja shoppailemassa ja löysin sen täydellisen pikkumustan. Täytin yhdeksäntoista, kävin liian usein kahvilla, tein jouluostoksia yhdessä pikkuveljeni kanssa ja käytin ahkerasti maailman ruminta hienointa talvitakkia. Tein itse joululahjoja ystävilleni.





Joulu meni tavattoman nopesti, mutta nautin joka hetkestä. Tein piparkakkutalon, ja ensimmäistä kertaa olin tekeleeseeni tyytyväinen. Paketoin huolella lahjat, join paljon glögiä, koristelin kuusen yhdessä sisarusteni kanssa. Katselin Lumiukon ja joulurauhanjulistuksen ja söin suklaata.

Kuvamateriaalia olisi kuluneelta vuodelta löytynyt vaikka miten paljon, mutta johonkin se raja oli vedettävä. Aika on kulunut hirvittävää vauhtia. Nyt on kuitenkin aika kääntää katse kohti tulevaisuutta, ja täytyy myöntää, että minua ainakin jännittää tuleva kevät kovastikin. Ylioppilaskirjoitukset alkavat jo parin kuukauden kuluttua. Siinäpä minulle uudenvuodenlupausta: minä pääsen ylioppilaaksi.

22 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Päivä Ainon kanssa-postaus olisi kiva! Muutenkin kaikki postaukset, joissa on paljon kuvia, on parhaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :)

      Mulla onkin tavoitteena ruveta ottamaan taas enemmän kuvia - tykkään tehdä kuvapostauksia, mutta välillä vähän on toi kuvailuinspiraatio kadoksissa :D

      Poista
  2. Aino tää oli tosi ihana postaus! Oli tosi kiva lukea tapahtumiasi menneen vuoden ajalta ja se oli varmaan sulle itselleskin aika avartavaa :) Oot suloinen ja tykkään lukea sun blogia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kiitos! Kyllähän sitä oli aika jännää näin kuvien kautta muistella, mitä kaikkea vuoden aikana on ehtinyt tapahtua! :)

      Oot Saara itse söppänä! Just ihanaa saada tällaista palautetta!!

      Poista
  3. I loved seeing your blog in 2012 and I can't wait for 2013- you are too cute and I love how you document so many fun things in your life! :)
    :)
    Allison

    A's Fashion Files
    Shop Kawaii Kitsch by A on Etsy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aww, thank you Allison - you are the cute one yourself! <3

      Poista
  4. Ihana postaus! Saisiko sitä nutturatutorialia lähiaikoina? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että tykkäsit! :) Voi kamala, olen unohtanut sen aivan kokonaan! Täytyy koettaa joku päivä sellaista tehdä, tosin mua vähän huolestuttaa miten sen saisin järkevästi kuvattua...

      Poista
    2. Täytyy katsoa osaanko/uskallanko :--DD Se voi olla, että tyydyn yrittämään valokuvausta!

      Poista
  5. Tälläiset postaukset missä kerrataan koko vuoden tapahtumat on kyllä kivoja, varsinkin huomata kuinka paljon ihminen muuttuu vuoden aikana:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin on ollut tosi hauska katsella näitä ihmisten blogeista! :) Tätä oli myös tosi kiva tehdä ja muistella, mitä kaikkea sitä vuoden aikana onkaan ehtinyt tapahtua!

      Poista
  6. Hauska postaus! :) Nää vuosikollaasit on huippuja kun alkaa tekemään yhteenvetoa vuodesta nii huomaa että yllättävän paljon sitä onki tullu tehtyä yhtä ja toista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäsit! :) Tosiaan, vasta näin jälkeen päin havahtuu siihen miten paljon asioita vuoteen mahtuu!!

      Poista
  7. apua tää on ihan huippu blogi! :D soitan itsekkin pianoa ja oon aina soittanut. lemppareita on kans chopin ja bach (: alan seurailemaan. muutenkin tosi nättejä kuvia ja ihania asuja ja ahh ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos! Tosi ihana kommentti ja ihan mahtavaa jos tykkäät blogistani! :)

      Chopin on kyllä aivan ihanaa soitettavaa, ja pidän nykyään myös valtavan paljon Sibeliuksesta!

      Poista
  8. Oi, onpas kivoja kollaaseja vuodesta! Kiva kun käväisit blogissani, niin käväisin minäkin täällä omassasi vierailulla. :)

    PS. Joskus mullakin oli noin pitkät hiukset, ethän tee samaa virhettä kuin minä ja leikkaa niitä pois!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, tervetuloa toistekin! :)

      Mun on monen monta kertaa tehnyt mieli ne leikata, mutta en toistaiseksi ole uskaltanut!

      Poista