maanantai 9. heinäkuuta 2012

Ota ittees niskasta kiinni ja avaa se kirja!

Oon ruvennut stressaamaan aivan kamalasti tulevia ylioppilaskirjoituksia. Monen kirjan lukeminen on tuntunut mahdottomalta tehtävältä - tässä kun on enää noin 11 viikkoa kokeisiin. Lauantaina purin murheitani Anskulle, ja sain hyvän vinkin: oppikirjojen sijaan kannattaa lukea psykologian opintojen pääsykoekirjaa - Psyyke: psykologian käsikirja. Aloitinkin tänään heti aamuni käymällä Metsossa hakemassa kyseisen kirjan. Kirjassa on reilut 700 sivua, mun mielestäni tuntuu helpommalta lukea yksi vähän paksumpi kirja kuin monta parinsadan sivun kirjaa. Samat asiathan noissa loppujen lopuksi kuitenkin on.

Tein lukusuunnitelman, jonka mukaan yritän lukea noin sata sivua viikossa + tehdä muistiinpanoja. Toivotaan sen riittävän! Samaan aikaan pitäisi valmistautua englannin kirjoituksiin, mutta ajattelin siihen lähinnä kerrata kielioppia.

mekko: kirppis/H&M, laukku: vintage, kengät: Pertti Palmroth, kaulakoru: Kalevala/Vanamo, rannekoru: Nomination

Tänään päälle pääsi tän kauniin kesäsään kunniaksi mustaa.  Hiukset onkin nätisti valahtanut kampauksesta ja en tajua, miten mun kämmenet näyttää noin isoilta, mutta saahan tästäkin jotain käsitystä. Toi mekko on parin euron löytö kirpparilta, ja tykkään valtavasti noista pitsikoristelluista hihoista. Kalevala-korut taas on rakkautta muuten vaan ja arkipäivän piristys.

Sain äidiltä uuden palan Nomination-koruuni - tuon valkoisen helmiäishohtoisen kiven. En tiedä oonko vähän myöhässä tän Nomination-systeemin kanssa, mutta oon ihastunut tohon koruun. Jokaisella palalla on mulle tosi henkilökohtainen merkitys, ja niin, toi idea on mun mielestäni tosi ihana!Ja nyt mun onkin aika taas palata rakkaan urakkani pariin. Kaksikymmentäneljä sivua seitsemästäsadastaviidestäkymmenestäviidestä luettuna - kyllä tästä vielä voittajana selvitään! Maha on nyt täynnä mansikoita, eli tästä on hyvä jatkaa!

Ihanaa maanantai-iltaa kaikille!

16 kommenttia:

 1. Miten sä näytät töitä...ihan elävältä luurangolta???:S Pelottavaa
  Anteeksi jos loukkasin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kylläpä ootkin eka anonyymi kohtelias ja hyvätapainen ihminen, sunkaltaisia lisää!
   ...tai sitten ei. kaikenlaisia...

   Poista
  2. olisi mukava jos Aino vastaisi.
   Mietin miten tuo oikeasti vain on mahdollista kerran Aino niin usein ruuasta kirjottaa...:O
   Eikä ole selvästikään kyse muutamasta tarpeellisesta lisäkilosta vaan silminnähden jopa 20!
   Kaikkee hyvää ainolle, sausipa itsensä kuntoon!!

   Poista
  3. Eikö laiha ihminen sitten saisi kirjoittaa ruoasta?

   Poista
 2. eieiei:)
  Pointti oli että miten syömisestä huolimatta näytät tuolta:(
  Olisi kiva että paljastaisit jos kärsit SH:sta, - ihmiset jotka tänne eksyy voi saada ajatuksen että tuolta kuuluu näyttää!
  Sori vielä!!!!

  VastaaPoista
 3. Ottamatta kantaa Ainon ulkonäköön pidän edellisen anonyymin kommenttia todella loukkaavana.Sairausblogit ovat erikseen eikä kenenkään tarvitse terveydentilastansa tehdä minkäänlaista selkoa,anteeksi nyt vain,mutta aikaslailla uteliaansorttiselle anonyymille.Oletkos oikein tosissasi huolissasi vai odotteletko tuota em."paljastusta" minkä mainitsit?Huhheliheijaa.Välittämistä tämä maailma kyllä tarvitsee mutta valitsit hyvä anonyymi mielestäni väärän tavan.

  VastaaPoista
 4. Puutun asiaan: hyvö tarkoitus on tärkeämpi kuin tapa. Joitain asioita ei voi niin hienotunteisesti esittää.
  Sairausblogit on erikseen, mutta silti on kohteliasta myöntää sairaus lifestyle blogissa lukijoista ajatellen ja itseä.
  Sitä paitsi sairaus ei ole hävettävää. Sen salailu taas on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun mielestä siis tarkoitus pyhittää keinot? Ookoo :D Mun mielestä tuollainen loukkaaminen ei ole missään mielessä hyväksyttävää, varsinkin, jos kyse oikeasti olisikin sairaudesta, jolle ei itse mitään voi. Ja miksi ihmeessä sairautta pitäisi alkaa julistaan ventovieraille? Kertoisitko itse tuntemattomille, jos sairastuisit esim. masennukseen?

   Poista
 5. Lisäänpä minäkin lusikkani soppaan.Mahdollisen sairauden "salailussa" ei todellakaan ole mitään hävettävää vaikka blogia kirjoittaisikin.Kaikki asiat kun eivät kuulu kaikille.On pelottavaa diagnosoida mahdollinen sairaus ihmiselle kun ei tiedä edes mistä mahdollisesta sairaudesta olisi kyse.Kaikki laihuus kun ei ole syömishäiriöstä peräisin.
  Jos haluaa vilpittömästi auttaa kannattaa aloittaa omasta lähipiiristä eikä arvostella ihmisiä kuvien perusteella.Ostos on myös valinta,ostatko esim H@m:N muokatuilla naisvartaloilla kaupiteltavaa tavaraa vai hankitko ostoksesi jostain muualta.
  Ainon blogissa nousee kierrätys kivasti esille,leivontaohjeet on mukava lisä ja kauniit maisemakuvat todella hienoja.
  Ei leikitä tietävämpiä kuin ollaan,sillä voi monasti saada pahempaa aikaan kuin oli aikonutkaan.

  VastaaPoista
 6. Syömishäiriöt on sairauksia joille nimenomaan voi jotain - tai oikeastaan paljonkin!
  Ookoo vaan sulle!:D
  Kyllä, kertoisin masennuksesta, koska hei, se on sairaus eikä pelkkäminä, mikä se on.
  JA jos esim kertoo että ´hei mulla on masennus enkä siksi aina jaksa lähteä jonnekin/olla yhteydessä yms. vaikka haluaisin MUTTA yritän parantua siitä´ - niin tämä on mielestäni reilua muita ja itseä kohtaan. Ettei kukaan ajattele ´mutta se nyt vaan on sellainen tylsä/tyhmä..`
  koska sairaus muuttaa ihmistä pakostikin mutta tästä huolimatta pidetäänhän mielessä, ettei mahd.sairaus ole ihminen tai me itse/ystävämme tai kukatahansa! :)
  toivottavasti tästä yömyöhällä kirjoitetusta saa selvää!

  VastaaPoista
 7. Huhhuh mitä kommentteja... Piti vain sanomani että todella kaunis asu, ja oikein paljon tsemppiä lukemiseen! Englantiin kannattaa varustautua myös ihan vaan lukemalla lehtiä ja kirjoja englanniksi ja kuuntelemalla/katsomalla englannin kielisiä ohjelmia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kaikenlaisia kommentteja sitä näköjään saa! :D

   Mutta kiitos sun kommentistasi ja vinkeistä enkkuun, pitäis vaan jaksaa avata nekin kirjat vielä... toisaalta joku potterin lukeminen enkuks vois olla aika letkeetä! :--)

   Poista
 8. Noniin kaikki huutelevat anonyymit täälä, olkaa hyvät ja _pitäkää huoli ihan vaa niistä omista asioistanne_ .
  Hyvää päivänjatkoa toivottaa teille kyrpä otsassa musu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha, hyvä musu! :D vastaanotan kyllä mielelläni kommentteja, mutta kieltämättä erään anonyymin jatkuva asiasta jankkaaminen alkaa kyllästyttämään.

   Poista
 9. Joo o kyllä sitä anonyyminä voi näemmä sanoa mitä sylki suuhun tuo. Mutta tosiaan, itekin oon nyt panikoinut yo-kirjotuksista ja siksi tehnyt lukusuunnitelman.. Yhteiskuntaoppia ja saksaa. Ehkä se tästä.. :-) Tsemppiä lukemiseen ! ps Vanamo-koru on ihana, omistan samanlaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jees, kaikenlaista sitä tulee... joo mullakin alkaa olla vähän epätoivonen olo näitten kirjotusten kanssa, toivottavasti selvitään molemmat! :D mahtavia lukuhetkiä sulle kans! :---DD

   Poista