Moi! Näin sunnuntaina mulla on usein tapana leipoa jotakin. Tänään katselin taas mitä meidän kuivakaapista löytyy, ja löysin pari Geisha-patukkaa. Meiltä oli kuitenkin leivinjauhe loppunut ja hetken aikaa mietin, tuleeko leipomisesta ilman sitä yhtään mitään. Otin kuitenkin riskin ja päätin vähän soveltaa vanhoja muffinsien ohjeita.
Voin heti alkuun kertoa, että tarkoituksenani oli kohottaa lättänät muffinsit suloisen kauniiksi paksulla kuorrutekerroksella, mutta mulle käy valitettavan usein niin, että pilaan kuorrutteen liialla nesteellä. Niin kävi tälläkin kertaa, eikä muffinseistani sitten tullutkaan niin kauniita miltä ne päässäni näyttivät. No, anyway, tässä teille Geisha-muffinsien resepti.
Geisha-muffinsit, 8 kpl
Taikina:
1,75dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
3tl vaniljasokeria
50g pehmeää voita
1,25dl maitoa
1 kananmuna
2 Geisha-patukkaa tai 8kpl Geisha-konvehteja
Ohje:
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää pehmeä voi. Vatkaa seos murumaiseksi.
2. Sekoita lasiin kananmuna ja maito. Kaada muna-maito-seos vähitellen taikinan joukkoon koko ajan vatkaten.
3. Annostele muffinsi-vuokiin reilu 1rkl taikinaa. Laita taikinan päälle 1 Geisha-pala ja peitä se taikinalla.
4. Paista 175 asteessa noin 20min.
5. Jäähdytä hyvin ja kuorruta.
6. Laita muffinsit hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy.
7. Tarjoile ja nauti!
Kuorrute:
70g pehmeää voita
2dl tomusokeria
2rkl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
pienen pieni tilkka maitoa (ehkä 0,25dl)
Ohje:
1. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään.
2. Vatkaa sokeri-kaakaojauhe vähitellen pehmeän voin joukkoon.
3. Lisää pieni tilkka maitoa seoksen joukkoon ja vatkaa kuohkeaksi.
4. Mausta vaniljasokerilla.
Toivottavasti teidän kuorrutteenne onnistuu paremmin - tosin minäkin päätin onnistua seuraavallakerralla!
jos noi on sun RUMAT muffinsit ni mitakoha oot mielt MUN rumist muffinseist.......... :DDDd
VastaaPoistahahah, no mut hei toi kuorrute - FAIL :DD
Poista