Moi! Tänään leivoin gluteenittoman vanilja-puolukkapiirakan. Meillä tuntuu olevan aina kaapissa noita Blå Bandin wanhan ajan vaniljakastikkeita, joten käytin tähänkin piirakkaan pussillisen. Hilkka oli innoissaan saadessaan iltapalalla makeaa. Piirakan ulkonäkö ei kylläkään tällä kertaa ole kovin kaunis, mutta kaipa se maku on pääasia? Resepti on omani.
Gluteeniton vanilja-puolukkapiirakka
Pohja:
100g sulaa margariinia
1,5dl sokeria
1kpl kananmunaa
2,5dl gluteenitonta jauhoseosta
1tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
Täyte:
2,5dl maitoa
1pussi Blå Bandin wanhan ajan vaniljakastiketta
2,5dl puolukkahilloa
2rkl perunajauhoja
Ohje
1. Valmista vaniljakastike. Sekoita yhden pussin sisältö 2,5dl:aan maitoa ja laita jääkaappiin tekeytymään 10 minuutin ajaksi.
2. Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi, lisää joukkoon kananmuna.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa ne muna-sokeri-margariini-vaahdon joukkoon. Kaada taikina piirakkavuokaan.
4. Levitä vaniljakastike tasaiseksi kerrokseksi taikinan päälle. Lisää puolukkahillo kauniisti vaniljakatikkeen päälle. Ripottele ohut kerros perunajauhoja hillokerroksen päälle sitomaan seos.
5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.
6. Tarjoile ja nauti!
Kivaa lauantai-iltaa!
nam, hyvän näköstä!:)
VastaaPoistano täytyy kyllä myöntää ettei tuo ulkonäkö ihan kamalasti mua houkuttele, mutta se oli kuitenkin kuulemma hyvää! :D
Poista