Meidän jääkaappi on täynnä omenoita, joten innostuin eilen leipomaan omenakakkua. Tutkin pitkään erilaisia omena-aiheisia reseptejä ja lopulta löysin Maku.fi:stä omenakeikauskakun reseptin, josta tein oman gluteiinittoman versioni. Kakku sai kehuja, joten kannattaa kokeilla!
Gluteiiniton keikauskakku omenasta
10 annosta (26cm irtopohjavuokaan)
½dl sulatettua margariinia
1dl sokeria
3kpl omenaa
Taikina
1,5dl sulatettua margariinia
2dl sokeria
2kpl kananmunaa
1tl vanilliinisokeria
2dl gluteiinitonta jauhoseosta
3rkl kaurajauhoja
1tl leivinjauhetta
Tarjoiluun
Blå Bandin Vanhan ajan vaniljakastiketta
1. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat margariinilla. Sekoita sula margariini ja sokeri keskenään ja levitä vuoan pohjalle. Kuori omenat, paloittele ne ja asettele omenapalat vuokaan.
2. Vaahdota taikinan margariini ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen.
3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään ja lisää muna-margariini-sokerivaahdon joukkoon.
4. Kaada taikina omenapalojen päälle.
5. Paista 170 asteessa n. 45 minuuttia. Jäähdytä kakku hyvin ja kumoa tarjoiluvadille.
6. Tarjoile kakku halutessasi Vanhan ajan vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti