maanantai 11. kesäkuuta 2012

Suklainen päärynä-murupiirakka (gluteeniton)

Isä oli viikonloppuna tuonut kaupasta aika inhottavan vetisiä päärynöitä, joita kenenkään ei todellakaan tehnyt mieli syödä. Mikäpä olisikaan parempaa kuin muuttaa "syömäkelvoton" syötäväksi leivonnan muodossa. Kovin korkealle en rimaa asettanut, vaan tyydyin leipomaan päärynäpiirakkaa. Mieli teki kokeilla valmistaa jonkinlainen tartaletti, mutta päädyin sitten kuitenkin ihan yksinkertaiseen piirakkapohjaan. Meiltä oli leivinjauhe loppunut, mutta hyvin tuo pohja kohosi ilman sitäkin!


Gluteeniton minttusuklaa-päärynä-murupiiras:

Pohja:

150g margariinia
1dl    sokeria
1       kananmuna
3dl    gluteenitonta jauhoseosta

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna joukkoon vatkaten samalla.
2. Lisää jauhot.
3. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

4kpl pätkistä
3kpl pieniä päärynöitä

1. Kuori ja paloittele päärynät ohuiksi lohkoiksi. Painele päärynälohkot piirakkavuokaan.
2. Paloittele pätkikset ja lado sinne tänne päärynälohkojen päälle.

Muruseos:

30g   margariinia
0,4dl sokeria
0,5tl  vaniljasokeria
0,5dl  gluteenitonta jauhoseosta

1. Nypi jauhot ja sokerit margariinin joukkoon.
2. Murustele seos päärynä- ja suklaakerroksen päälle.
3. Paista 175 asteessa 25-30min.
4. Tarjoile ja nauti!

Kuva ei ehkä ole kovin houkuttelevannäköinen, mutta tämä piirakka sai todella paljon kehuja. Luulenpa siis, että sitä kannattaa kokeilla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti