keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Kuvia jouluaatolta

Joulunpyhät ovat kuluneet rauhallisissa merkeissä. Aattona molemmat isovanhempani tulivat meille illastamaan, mutta joulupäivän vietimme ihan vain kotona perheen kesken. Isosiskonikin tuli jouluksi Oulusta Tampereelle, eli meitä oli aattona iso kymmenen hengen seurue juhlimassa.Koristelimme kuusen vasta jouluaattoaamuna Lumiukon aikaan. Lopputulos oli mielestäni kaunis - kuusi on paljon sievempi ja harmonisempi ilman paksuja hopea- tai kultaköynnöksiä.


Vanhat enkelikoristeet ovat äitini ehdottomia suosikkeja, ja myös minun mielestäni ne ovat uskomattoman kauniita. Vaalea enkeli, jolla on nuottikirja käsissään, on kolmikosta suloisin. Koristelun lomassa tuli nautittua useampaankin otteeseen glögilasillinen.


Juhlapöydässä oli ahdas tunnelma, sillä kuuden hengen ruokapöytään piti ahtaa kymmenen henkilöä syömään. Tilanpuutteesta huolimatta oli mukavaa ja ruoka kyllä maistui ihan jokaiselle. Peruslaatikoiden, rosollin ja kinkun lisukkeena meillä tarjoillaan perinteisesti juustoja viinirypäleiden kera, erilaisia salaatteja, mätiä, smetanaa ja punasipulia, suolakurkkuja hunajalla sekä tuorejuustotäytteisiä lohirullia. Viimeisistä paprikamajoneesilla kuorrutetuista kananmunanpuolikkaista syntyy aina lievää tappelua - makuyhditelmä on ihana!


Tekemääni piparkakkutaloa ei vielä kukaan ole uskaltanut alkaa nakertamaan. Pienet tontut kuuluvat joka vuosi meidän piparkakkutalomme pihaa koristamaan.Lahjoista en vielä paljastakaan kuin sen, että ne olivat oikein mieluisia. Ehkäpä huomenna saatte "lahjapostausta"! Ja se päälläni ollut pikkumustakin pitäisi vielä esitellä...

Joulu on ollut aivan ihana, mutta tänäkin vuonna se kului liian nopeasti. Joulun päiviin kuuluva kiireettömyys on jotakin sellaista, jonka saavuttaa todella harvoin. Miten te vietitte joulua?

8 kommenttia: