keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Viides luukku: DIY-piparkakkukorvakorut

Viidennestä luukusta löytyy ohjeet piparkakku-ukko -korvakorujen tekemiseen! Piparkakku-ukot olen ostanut aikoinaan Tiimarista, mutta luulisin vastaavia jouluisia koristeita löytyvän mistä tahansa askartelukaupasta.Tarvitset:
 • korupihdit
 • korvakorukoukut
 • paksun neulan
 • 4kpl korulenkkejä
 • 2kpl piparkakku-ukko -koristeita
 


1. Ota yksi piparkakku-ukko ja poista sen taakse liimattu tarra. Jos tarrasta jää jälki, voit pyyhkiä taustaa varovasti kostealla liinalla. Tee reiät paksulla neulalla piparkakku-ukon päähän korulenkkien kiinnittämistä varten. Joudut pyörittelemään neulaa useaan otteeseen, ennen kuin saat reiän tehtyä, mutta kärsivällisyys palkitaan. Huomioi neulaa asettaessasi, että teet reiän tarpeeksi ylös: korulenkin on mentävä kiinni!


2. Ota yksi korulenkki ja avaa se korupihdeillä. Aseta korulenkki läpi tekemästäsi reiästä ja sulje se sitten pihtien avulla. Avaa toinen korulenkki ja laita se läpi ensimmäisestä korulenkistä.
3. Ota korvakorukoukku ja aseta se äsken avaamaasi korulenkkiin. Sulje vasta nyt lenkki pihtien avulla.

4.  Korvakorut ovat valmiit! Tuo omaan asuusi ripaus leikkimielisyyttä, tai anna korut joululahjaksi ystävälle. Voit soveltaa ohjetta erilaisiin koristeisiin, mutta huomaa, että koristeiden on oltava tarpeeksi ohuita, jotta ne pystyy lävistämään neulalla.

Jos ohjeet ovat liian epäselvät, laittakaa ihmeessä kommenttia tulemaan. Hauskoja askarteluhetkiä!

8 kommenttia:

 1. ............ennoo ikinä aatellu et noi korviskoukut vois taivuttaa tolla tavalla niin että ne oikeesti MENEEKI kiinni :DDDDDDDDd mullon nyt vähä fail olo! mut vähä noi on herttaset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oikeastaan tajusin juuri, että kuvasin tuohon alkuun toiset koukut, eli en ole taivutanut noita erikseen :) noita koukkuja löytyy erilaisia...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. hihi, tuohan ne vähän piristystä päivään - siitä vain askartelemaan! :)

   Poista