tiistai 11. joulukuuta 2012

Yhdestoista luukku

Tänään kalenterista aukeaa yksityiskohtia omasta huoneestani. Viime viikonloppuna aloitin huoneeni koristamisen joulukuntoon: vaihdoin verhot, päiväpeitteen sekä tyynyt ja viritin tuikut ikkunaan. Kynttilöitä ja joitakin koristeita vielä puuttuu, mutta tästä saatte hieman esimakua siitä, miltä huoneeni joulunaikaan näyttää.Olen aivan hullaantunut tuohon tuikku-verho-viritelmään. Rakastan tummia, lämpimiä sävyjä. Läpikuultavan kankaan läpi valot tuovat aivan ihanaa tunnelmaa - ette uskokaan, miten ihanaa on pimeällä katsella valosarjaa, maata sängyllä ja pohtia elämänmenoa. Alemmassa kuvassa näkyy koruja, jotka ovat minulla lähes päivittäisessä käytössä.


Sängynpeitteen ostin kaksi vuotta sitten Helsingin Indiskasta. Se sopii kauniisti verhojen pariksi ja tuo paksun samettinsa kautta tietynlaista ylellisyyden tunnetta. Nalle, Karl Axel, on maailman suloisin: Yleensä pehmolelut ovat aivan kammottavia, mutta Bukowskin nallet ja puput ovat se poikkeus, joka vahvistaa säännön.Tämä lasiovinen kirjakaappi on isoisäni tekemä ja ehdottomasti rakkain huonekaluni. Siellä säilytän pääasiassa tärkeitä kirjoja, mutta ylähylly on pyhitetty pienille, kauniille koriste-esineille.


Ylähyllyltä löytyy mm. posliininukkeja, viuhka, helmet, japanilaiset posliinikupit sekä posliinirasioita. Olkihattuiset pikkunuket on isosiskoni tuonut aikoinaan Espanjasta.


Olen ihannoinut 50-luvun elokuvatähtiä niin kauan kuin vain jaksan muistaa. Löysin Marilyn-naulakon muutama vuosi sitten Tukholman vanhasta kaupungista, hyvin pienestä liikkeestä, joka oli täynnä vanhoja elokuvajulisteita, pelikortteja sekä vintage-leluja. Paikka oli aivan ihana! Säilytän naulakossa pienempitä vintage-laukkujani, sekä Play it again, Sam:ista ostamaani hattua. Naamion olen ostanut joskus Accessorizesta.

Onko teillä tapana järjestää huoneenne uuteen uskoon ennen joulua?

6 kommenttia:

 1. Oo, miten nätin näköistä :o Tuli sisustusvimma! Tosin ensin pitäisi varmaan siivota koti kunnolla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! mun on aina pakko vuodenaikojem vaihtuessa sisustaa vähän uusiksi :)

   siitä sitten vaan kotia joulukuntoon - siivoaminenkin on kivaa kun vaan pääsee fiilikseen!

   Poista